Vattenfilter – Instruktionervattenfilter för friskt vatten

Steg-för-steg till en bra lösning för vattenfilter

1. Vattenanalys.

Ta reda på om ditt vatten är förorenat och i så fall hur stora föroreningarna är. Gör en vattenanalys hos ett ackrediterat, oberoende labb. Då får du svart på vitt på vad som gäller och då kan du ta reda på vilken åtgärd som behövs.

 

2. Vad får en vattenfiltrering kosta?

Fundera på vad det skulle innebära för dig om ditt vatten blir renat. Vad är värdet för dig och din familj, hur mycket är du beredd att investera.

 

3. Vilka behov finns för vattenfilter?

Vill du rena hela hushållets vatten eller bara rening av dricksvatten? Hur många är ni i familjen? Har ni stort badkar? Detta är viktiga frågor för att dimensionera rätt. Vill du ha ett vatten filter som är automatiskt eller vill du sköta om underhållet själv?

 

4. Hur vill du att det skall fungera i din vardag?

Kontrollera att filtret är enkelt att hantera när du t.ex skall fylla på nytt filtermaterial. Allt för att du inte skall ångra att du sparade in på bekostnad av handhavandet. Ett bra vattenfilter skall du ju ha i många år framåt.

 

5. Offert

Ta in offert på lämplig reningsutrustning och se att alla dina önskemål finns med.

 

6. Inför val av vattereningsleverantör – Ta fram alla fakta 

När du väljer vattenreningsleverantör, tänk på: Att det inte finns filter som passar för allt, se till att du får hjälp med just dina vattenproblem. En seriös leverantör behöver fakta om råvattnet för att kunna ge reningsgarantier och dimensionera utrustningen efter just dina förutsättningar. Om det är viktigt för dig att du får personlig service efter köp eller om det räcker med att maila dina frågor. Att kolla att leverantören har ett registrerat företag, hur länge det funnits och hur många anställda de är. Det ger en bild av vilken kompetens och service de har. Du kan t.ex. gå in på www.allabolag.se.

 

LYCKA TILL!