Fritidshusfilter vattenrening


Fritidshusfilter (version 2016)

 

Ett filter för dig som vill ha ett bra vatten även i ditt fritidshus, till ett bra pris. Filtret är enkelt och manuellt med stor kapacitet för Järn, Mangan och lågt pH.

 

Höga halter av järn och mangan ger gula, bruna eller svarta missfärgningar på sanitetsporslin samt i disk- och tvättmaskiner. Vattnet ser rostigt ut och kan även ge metallsmak

 

Surt vatten (lågt pH) fräter på kopparledningar och varmvattenberedare samt ger gröna utfällningar som kan missfärga hår och porslin. Det kan även smaka metall.

Callidus Fritidshus filter är ett manuellt avskalat filter. Även om höjden på ca 1m är liten så har den stor kapacitet. Diametern är 265 mm och den lilla storleken på filtret gör även att den är lätt att placera. I grundutförandet så behövs ingen ström. Det är ett s.k. nedströmsfilter, vilket innebär att vattnet renas genom att passera filtermassan uppifrån och ner. Anslutningsslangar ingår också och det går lätt och snabbt att installera.

Vid leverans är filtret fyllt med renspolad filtermassa. Detta innebär att du kan börja använda det med en gång. Vi rekommenderar en certierad installatör för att få installationen i enlighet med Säker Vatten.

Pris 9 980 kronor (inkl moms).